Projecte NeurAula: benvinguts!

Enguany hem posat en marxa el projecte NeurAula, una iniciativa que pretén aportar valor afegit a la Formació Professional científica de la nostra escola, impactar en les creences d’alumnes i docents de com funciona el cervell i aportar eines per completar l’experiència d’aprenentantge dels nostres alumnes. Per a realitzar aquest projecte comptem amb el suport de la Fundació BCN Formació Professional de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest projecte està format per tres fases, una al març, una a l’abril i una al primer trimestre del curs vinent, que explicarem més endavant per garantir la brevetat d’aquest post.

El passat març, del dilluns 12 al dijous 22, i emmarcat en les activitats organitzades a nivell mundial en la Setmana de la Concienciació de la Neurociència 2018 (Brain Awareness Week), vam preparar a l’escola un Workshop on es van dur a terme xerrades i activitats en els camps de la Neurociència, l’Aprenentatge i la Neuroeducació. Us deixem aquí el calendari de les activitats. Cartell_Workshop_BAW2018. Com veureu, hem tingut xerrades d’investigadors sobre diferents temes en neurociència, una sessió on els alumnes van presentar en 3 minuts pòsters que havien fet prèviament sobre articles de recerca en neurociència -amb premi a la millor presentació inclòs!-, i un joc de rol sobre els aspectes ètics de la millora cognitiva (Neuroenhancement), basat en la plataforma PlayDecide. Va ser una gran experiència!

BAW_2018_EDAB_png

 

Aquest abril, hem preparat quatre tallers en un petit programa de Neuroeducació, concretament dos de Mindfulness i dos de Metacognició. El Mindfulness és un grup de tècniques de meditació sense contingut filosòfic o de religió que pretenen aportar millores en les persones com el control sobre els seus pensaments, disminució de l’ansietat i fins i tot millores en capacitats cognitives. Les tècniques de Metacognició ens permeten reflexionar sobre el nostre propi pensament i aprenentatge, aportant-nos eines que podrem utilitzar en el nostre dia a dia a l’escola i en l’estudi, i també per a la resta d’activitats de la nostra vida.

Per monitoritzar els esdeveniments del projecte NeurAula i per que serveixi també d’activitat de reflexió i avaluació per part dels alumnes, hem creat aquest blog. En propers posts els alumnes valoraran les activitats, escriuran el que han significat per a ells i en donaran la seva opinió. A més, col·laborem amb el Grup de Recerca Educativa en Ciències de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra per avaluar l’impacte d’aquest projecte en l’aprenentatge dels alumnes.

Us animem a que deixeu els vostres comentaris, i desitgem que trobeu el projecte tan interessant com nosaltres!

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s